Febrer 2022

Desembre va ser sec, gener va ser sec i per acabar l’hivern meteorològic, el febrer, «no va voler ser menys» i també va ser sec amb només 7,6mm recollits.

Aquest resum serà curt ja que no hi ha gairebé res a comentar. Per destacar alguna cosa, direm que la precipitació més elevada del mes, i del que portem d’any, es va produir el dia 14 amb 7,1 mm recollits.

I també destacar, que 4 dies després, el divendres dia 18 amb una amplitut tèrmica (diferència entre la màxima i la mínima del dia) de 18,5º, es va produir la màxima del mes, amb 22,5º (encara lluny dels 25º que es van arribar el 22 de febrer de 2019) . Aquell dia a la població d’Anglès, a la comarca de La Selva, la màxima va quedar-se als 27,3º. Una temperatura de primavera avançada.

En canvi el dia següent, els termòmetres van baixar 10,5º i va situar la màxima als 12º aquell dissabte 19 amb tramuntana amestralada que va arribar als 56,5km. La temperatura que va baixar va ser la màxima, perquè la mínima va continuar, si fa no fa, com els dies anteriors i posteriors.

Amb les altes pressions atmosfèriques que ens han estat acompanyant durant molts dies, es van poder observar les famoses minves, que es una baixada del nivell de la mar que va ser d’uns 40-50 cm el dia de la fotografia.

Minves a L’Escala – 23/02/2022 – Autor: Sergi Corral

I fins aquí aquest resum del segon mes de l’any. Comparats amb la mitjana dels últims 39 anys (44,0mm) els 7,6 mm caiguts, suposen el 17,3% de la pluja que climatològicament es recull a Calonge en el mes de febrer. I com sempre, us mostro un climograma amb la comparació de les temperatures mitjanes dels últims 15 anys (color blau clar), amb les mitjanes d’aquest any (color vermell) i la precipitació recollida (blau fosc)

Autor: meteocalonge

- Webmaster de www.calonge-meteoweb.com / www.meteocalonge.cat - Observador o113 de la XOM (Xarxa d'Observadors Meteorològics) del SMC (Servei Meteorològic de Catalunya)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: