Març 2016

Amb el març es comença la primavera meteorològica, tot i que l’astronòmica, el dia en que es produeix l’equinocci de primavera (mateixes hores de dia que de nit) es va produir el dia 20 a les 05:30 hora oficial peninsular. En la següent imatge podem veure la il•luminació de la terra vista des del Satèl•lit MSG3, també conegut com a Meteosat, on podem observar mitja terra il·luminada i mitja a les fosques

equinocci

Un mes on la temperatura mitjana es va situar als 11.6º, una sola dècima per sobre de la mitjana dels mesos de Març desde 2007. Durant el mes, en 6 dies es va superar la barrera dels 20º, arribant a una màxima de 22.0º l’últim dia. Dues setmanes abans s’havia produït la màxima més baixa, el dia 17 el termòmetre no va voler passar dels 10.7º en un dia gris, amb pluja, on es van recollir 6.9mm.  Aquella temperatura gairebé coincideix amb la mínima més alta, de 10.8º, el dia 22. Pel que fa a la mínima absoluta, que va ser de 0.5º, en vam fer la lectura el dia 9.

Per acabar aquest petit repàs de març comentem que els 17,3mm recollits, comparats amb la mitjana dels últims 34 anys (59,2mm) suposa el 29,2% de la pluja que climatològicament es recull a Calonge en un mes de març. I acabem amb un climograma amb la comparació de les temperatures mitjanes dels últims 10 anys (color blau clar), amb les mitjanes d’aquest any (color vermell) i la precipitació recollida (blau fosc).

març2016

Autor: meteocalonge

- Webmaster de www.calonge-meteoweb.com / www.meteocalonge.cat - Observador o113 de la XOM (Xarxa d'Observadors Meteorològics) del SMC (Servei Meteorològic de Catalunya)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: