Novembre 2020

El penúltim mes de l’any, i el que tanca la tardor meteorològica, va començar (i continuar fins el dia 19), amb la temperatura de cadascun dels dies per sobre de la mitjana, tal i com veurem a la gràfica que tanca aquest escrit. I no només la temperatura, la pressió, fins el dia 15 va estar sempre per sobre dels 1013 hPa, sota efecte anticiclònic. Després d’una petita baixada, va tornar a pujar fins uns dies abans d’acabar el mes que va fer una baixada coincidint amb uns dies de pluja.


El dia 2, com cada dia al vespre, vaig anar a comprovar les dades meteorològiques i vaig veure que hi havia una boira força espessa. Al matí, en quedaven restes i així es veia el Puig de la Creu de Castellar des de casa: tapada per estrats (boira)

El dia 7, després d’uns quants dies sense tenir ni una mica de pluja amb cara i ulls, va ploure 6,4mm, la quantitat més elevada dels últims 23 dies. I vaig enregistrar un vídeo que vaig compartir per l’Instagram.

https://www.instagram.com/p/CHSfTIWB9OtxGC7lwBg1DUQnLLWFb3M63peNYQ0/

Els dies que van venir a continuació, van correspondre al famós «Estiuet de Sant Martí». La suavitat de les temperatures i del «bon temps» va durar fins arribar al dia 20 en que va entrar la tramuntana. L’anemòmetre, al que li vaig fer un «apanyo» per poder continuar tinguent dades eòliques, em va enregistrar un cop de 63,7km/h i una baixada de la temperatura. El dia següent, després d’haver encalmat força, al dia següent es va poder veure un 1,5º de mínima. La més baixa en un mes de novembre des del 30/11/2017.

I per acabar el mes… una mica de llevantada… el dia 24, després de 15 dies sense fer-ho, va tornar a ploure. I ho va fer els 5 dies següents, recollint 58,6mm. A més, vam tenir temporal, i les onades, com no podia ser d’una altra manera, van tornar a pujar a dalt del passeig de St. Antoni com es pot veure en aquest vídeo que vaig penjar a alguna xarxa social (Instagram i Facebook).

https://www.instagram.com/p/CIJE2nMhR3A0B1rmlhvLUgSGIPJTlxgnXDE41k0/

I fins aquí aquest resum  de novembre. Sort dels últims 7 dies de mes que han acabat d’ajudar a maquillar el registre pluviomètric d’aquest novembre. …Si comparem els registres de pluja dels últims 38 anys (78,2mm) els 65,6mm caiguts, suposen el 83,9% de la pluja que climatològicament es recull a Calonge a l’oncè mes de l’any. I com sempre, us mostro un climograma amb la comparació de les temperatures mitjanes dels últims 14 anys (color blau clar), amb les mitjanes d’aquest any (color vermell) i la precipitació recollida (blau fosc).

Autor: meteocalonge

- Webmaster de www.calonge-meteoweb.com / www.meteocalonge.cat - Observador o113 de la XOM (Xarxa d'Observadors Meteorològics) del SMC (Servei Meteorològic de Catalunya)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: