Any 2021

Aquest passat 2021 hem tingut una pluviometria per sota de la mitjana (que trobem als 671,3mm en la sèrie 1982-2020) i s’han recollit 489,3mm amb 9 mesos de precipitació per sota del normal, el que el converteix en el 6è any més sec des de 1982.

Anem a veure unes gràfiques que explica una mica el que dic:

A la gràfica anterior podem veure que el mes més plujós va ser el novembre. Les columnes serien les quantitats mitjanes de cadascú dels mesos (amb dades des de 1982) i les comparem amb la pluja recollida (línia vermella) aquest passat 2021.

També us vull mostrar una altra gràfica amb l’evolució de les precipitacions comparades amb l’evolució diària dels últims 15 anys i hi podrem veure que excepte la pluja caiguda el mes de gener, tota la resta va anar a remolc de les mitjanes dels altres anys:

I una altra gràfica amb la comparativa de les pluges des de 1982:

Com a anècdota anem a veure com s’ha distribuït la pluja per dies. Quin Creieu que és el dia de la setmana d’aquest passat 2021 que ha plogut més?

I si parlem de temperatures, llavors les dades, tot i ser contundents, no són “prou vàlides” climatològicament parlant, ja que “només” reflecteixen les dades de 15 anys. Una sèrie climàtica seria a partir dels 30.

A l’anterior gràfica podem veure en vermell els dies on la temperatura mitjana ha superat la mitjana climàtica i en negre, els que s’han quedat per sota.

Mirem ara una gràfica comparativa de temperatura d’aquest any amb les màximes i mínimes i mitjanes diàries des de 2006. En aquesta gràfica es poden veure els valors extrems diaris (la màxima, la mínima, la mitjana de les màximes, la mitjana de les mínimes de cada dia de l’any) amb comparació de les temperatures màximes i mínimes diàries d’aquest passat 2021.

Podeu veure un resum molt més extens si obriu aquest  pdf (que podeu trobar a l’historial de la web).

Autor: meteocalonge

- Webmaster de www.calonge-meteoweb.com / www.meteocalonge.cat - Observador o113 de la XOM (Xarxa d'Observadors Meteorològics) del SMC (Servei Meteorològic de Catalunya)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: