I si el gener havia acabat amb una temperatura per sobre del «normal» per les dates, el febrer va començar igual, i durant gran part del mes les mitjanes van estar per sobre de les habituals per l’època tal i com podrem veure a la gràfica al final d’aquestes línies. Aquesta temperatura per sobre de les mitjanes era per motiu d’una marcada circulació zonal. Es diu així quan la circulació atmosfèrica segueix les línies dels paral·lels.
El dia 7, un front atlàntic ens va visitar i ens va deixar 12,2 mm, la quantitat més elevada del mes. Va ploure una mica els altres 2 següents dies recollint 15,6mm, més de la meitat de la pluja que s’acabaria recollint a final de mes.
El dia 13, un altre front ens tornava a afectar, però amb quantitats poc elevades, almenys per la nostra zona. El dia següent, el termòmetre es va quedar, igual que havia passat el passat 12, als 10,6º de màxima.
Els dies 21,22 van caure 3,6mm amb plugim de fang que va deixar-ho tot ben brut. El 22 al matí, a l’anar a buidar el pluviòmetre i comptabilitzar-lo amb la probeta, vaig fer una lectura de 0,8mm d’aigua ben bruta, tal i com es pot veure a la següent fotografia:

Aquesta quantitat de pols era deguda a una important «glopada» d’aire d’origen saharià amb molta pols en suspensió, tal i com es pot veure en la següent imatge del model grec Skiron :

Aquesta advecció de sud, va fer que durant molt dies veiéssim el cel enterbolit i marronós, amb una irradiació solar per sota del normal gairebé a tot Catalunya. Amb aquesta pols en suspensió va provocar que la temperatura no baixés gaire per les nits (vam tenir 13,2º de mínima més elevada del mes).
I fins aquí aquest resum del segon mes de l’any. Comparats amb la mitjana dels últims 39 anys (44,5mm) els 23,0 mm caiguts, suposen el 51,7% de la pluja que climatològicament es recull a Calonge en el mes de febrer. I com sempre, us mostro un climograma amb la comparació de les temperatures mitjanes dels últims 14 anys (color blau clar), amb les mitjanes d’aquest any (color vermell) i la precipitació recollida (blau fosc)