Any hidrològic 2017-2018

Com cada any, veiem com ha estat aquest any hidrològic que acabem de deixar enrere.

Recordem que és el que caracteritza la pluviometria d’un lloc, i que correspondria entre l’inici de la tardor meteorològica de l’any anterior (1 de setembre) i la finalització de l’estiu meteorològic següent (31 d’agost).

Doncs bé, ens trobem que les dades d’aquest any,  tal i com es pot veure en la següent gràfica, ha estat, després de quatre anys consecutius per sota de la mitjana, una mica per sobre. Concretament amb 681,1 mm recollits mentre que la mitjana es situa, en aquests moments, en 660,8 mm.

pluviometria82-18

I mirant el següent, veurem que sis mesos els tenim per sota de la mitjana dels últims anys hidrològics (setembre, octubre, desembre, gener, maig i agost). En canvi els altres els hem tingut per sobre. En blau, la mitjana dels últims 36 anys. La línia vermella, les quantitats d’aquest any.

hidrologic36anys_2

Recordeu que són dades “extrapolades” des de 1982 al 2006 (del Mas Rusques -període 1982 – 2003 amb l’estudi d’en Marcel Casademont i en Ramon Villanova- i dades de l’Eixample – concretament amb dades d’en Joan Sagrera  del 1996 al 2008-). A partir de 2006, les dades ja són de l’observatori.

Autor: meteocalonge

- Webmaster de www.calonge-meteoweb.com / www.meteocalonge.cat - Observador o113 de la XOM (Xarxa d'Observadors Meteorològics) del SMC (Servei Meteorològic de Catalunya)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: