Any 2017

Continuem amb tendència seca…

Hem tingut un any 2017 per sota de la mitjana (com ve essent habitual els últims temps). Si ho comparem amb la mitjana climàtica, que a dia de tancar l’any està 668,5 mm (últims 35 anys), ens trobem que aquest any que hem deixat enrere, ha estat per sota amb 491,7 mm recollits, fent que aquest 2017 hagi estat el 5è any més sec des de 1982. I encara sort dels 152,3mm que es van recollir el mes de gener. Exceptuant el gener, febrer (per molt poc) i novembre (per poquet), tots els altres mesos han estat per sota la mitjana, tal i com es pot veure en la següent gràfica:

pluviometria_any2017

Això pel que fa a precipitació. Però si parlem de temperatures, llavors les dades, tot i poder ser contundents, no són “prou vàlides” climatològicament parlant, ja que “només” reflexen les dades de 11 anys. Una sèrie climàtica, seria a partir dels 30 anys. Ens trobem que aquest 2017 hem tingut una anomalia tèrmica de 0,21º positius.

dif_termo_06-17

En l’anterior gràfica podem veure en vermell els mesos on les temperatures mitjanes han superat la mitjana climàtica i en blau, els que s’han quedat per sota. Resumint, la temperatura mitjana de l’any 2017 estaria per sobre la mitjana climàtica. Si mirem les màximes, ens ha quedat amb una mitjana anual de 0,48º per sobre i les mínimes estaríem 0.06º però en aquest cas, per sota. Pertant, hem tingut un any més “calent” que la mitjana dels últims 11 anys) Podeu veure un resum molt més extens si obriu aquest  pdf (que podeu trobar a l’historial de la web).

 

Autor: meteocalonge

- Webmaster de www.calonge-meteoweb.com / www.meteocalonge.cat - Observador o113 de la XOM (Xarxa d'Observadors Meteorològics) del SMC (Servei Meteorològic de Catalunya)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: