Desembre 2018

Ja em perdonareu per no haver fet aquest resum fins ara… ha estat per motius a aliens a la meva voluntat…

Si haguéssim de fer un resum del desembre 2018, em sembla que ho podríem fer en una sola paraula: Avorriment

Ens vam passar els primers 11 dies sense veure la pluja i amb la temperatura per sobre del normal. En la gràfica que podeu veure més avall, comprovareu que la ratlla vermella (la mitjana d’aquest any) està per sobre, gairebé tots els dies respecte la mitjana dels últims 13 anys (en blau). En només 3 ocasions dels 31 dies de l’últim mes de l’any, la temperatura mitjana del dia es va situar per sota de la mitjana dels últims desembres. La mitjana de temperatura es va situar als 11,6º, concretament 1,5º  per sobre del que seria normal en un mes de desembre. En 4 ocasions es van superar els 20º fent una màxima de 22,1º del dia 24. Per tant, gairebé podríem dir que els torrons ens els vam  poder menjar no en màniga curta, però sí amb poques capes de roba… La mínima del mes es va enregistrar el  dia  30 i es va quedar als 2,6º. Això sí, cap mínima va arribar als 10º, ja que la més alta es va frenar als 9,1º del dia 6

I si parlem de pluja, veurem que els últims desembres són poc propicis a ser plujosos.  I aquest passat no va voler ser menys i els 17,9 mm que es van recollir, gairebé en la seva totalitat foren recomptats entre el 13 i 17, essent el dia més plujós el dia de Santa Llúcia amb 11,5 mm recollits. I encara sort que les nits van ser força humides i cada dia ens despertàvem amb rosada. Tal i com es pot veure en aquesta foto-macro de les gotes sobre d’una fulla.

rosada051218

I fins aquí aquest resum. Pel que fa a la pluja (tal i com hem dit abans) es van recollir 17,9 mm en tot el mes. Comparats amb la mitjana dels últims 36 anys (34,5 mm) suposa el 51,9% de la pluja que climatològicament es recull a Calonge en el mes de desembre. Pel que es veu, molt per sota del normal. Com sempre, us mostro un climograma amb la comparació de les temperatures mitjanes dels últims 12 anys (color blau clar), amb les mitjanes d’aquest any (color vermell) i la precipitació recollida (blau fosc).

desembre2018

Autor: meteocalonge

- Webmaster de www.calonge-meteoweb.com / www.meteocalonge.cat - Observador o113 de la XOM (Xarxa d'Observadors Meteorològics) del SMC (Servei Meteorològic de Catalunya)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: