Any hidrològic 2016-2017

De la mateixa manera que l’any passat es va parlar de l’any hidrològic, aquest any, per no variar, tamble veurem com ha estat.

Recordem que és el que caracteritza la pluviometria d’un lloc, i que correspondria entre l’inici de la tardor meteorològica (1 de setembre) i la finalització de l’estiu meteorològic (31 d’agost).

Doncs bé, ens trobem que les dades d’aquest any,  tal i com es pot veure en el següent gràfic, ha estat, per tercer any consecutiu per sota de la mitjana. El 13è mes més sec des de 1982…

pluviometria82-17

I mirant el següent, veurem que tots els mesos, excepte setembre, octubre, gener (i per molt poc febrer) estan força per sota de la mitjana dels últims anys hidrològics. En blau, la mitjana dels últims 35 anys. La línia vermella, les quantitats d’aquest any.

hidrologic36anys

Recordeu que són dades «extrapolades» des de 1982 al 2006 (del Mas Rusques -període 1982 – 2003 amb l’estudi d’en Marcel Casademont i en Ramon Villanova- i dades de l’Eixample – concretament amb dades d’en Joan Sagrera  del 1996 al 2008-). A partir de 2006, les dades ja són de «casa».

Si l’any (hidrològic) passat va ser el més sec en tota la sèrie (373,4 mm), aquest «s’ha arreglat» una mica, però continuem estant per sota de la mitjana.

I tal i com hem començat a explicar en aquest article, que ja es veu en el primer gràfic que us he mostrat més amunt, si mirem estrictament anys hidrològics, el 2016-2017 s’han recollit 596,2 mm vs els 662.7 mm de mitjana que hi hauria des de setembre 1982.

Autor: meteocalonge

- Webmaster de www.calonge-meteoweb.com / www.meteocalonge.cat - Observador o113 de la XOM (Xarxa d'Observadors Meteorològics) del SMC (Servei Meteorològic de Catalunya)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: