Abril 2016

L’abril va començar amb un dia amb pluja per la tarda. Poca cosa, ja que només es van recollir 3.6 mm. Però uns dies després, el dia 5 va estar plovent la matinada i matí, fins a comptabilitzar 30,2 mm. Va ser pluja d’hores, amb intensitats no pas molt elevades, però sí constants.

La següent quinzena només va ploure un sol dia (el 8)  fins arribar al 21 on vam tornar a humitejar la terra. El dia de St. Jordi el temps va respectar el matí però per la tarda, tempestes aquí i allà. Les nuvolades anaven circulant de ponent a llevant i va arribar un moment en què,  encara amb ruixats, el sol va poder treure el nas i es va poder observar un bonic fotometeor: i li vaig fer una fotografia. Era un fabulós Arc de St. Martí que es va deixar veure a la ciutat de Girona. I com que portava una rosa a les mans, no se’m va ocórrer res més que la següent composició:

santjordi

I pel que fa a temperatures, vam arribar a una màxima de 24.4º (que curiosament es van enregistrar els dies 13 i 17) i les nits, encara fresquetes (8,9º de mitjana) amb una mínima de 4.1º el dia 9. Curiosament, la màxima més baixa es va enregistrar l’últim dia de mes amb 14.5º

Per acabar aquest petit repàs d’abril comentem que els 84,3mm recollits, comparats amb la mitjana dels últims 34 anys (58,0mm) suposa el 145,3% de la pluja que climatològicament es recull a Calonge en un mes d’abril. I acabem amb un climograma amb la comparació de les temperatures mitjanes dels últims 10 anys (color blau clar), amb les mitjanes d’aquest any (color vermell) i la precipitació recollida (blau fosc).

abril2016

Autor: meteocalonge

- Webmaster de www.calonge-meteoweb.com / www.meteocalonge.cat - Observador o113 de la XOM (Xarxa d'Observadors Meteorològics) del SMC (Servei Meteorològic de Catalunya)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: